Det var en gangDet var en gang

en fortsettelse...


På seterstulen Tollevshaugen i Grimsdalen ligger Bergseng Seter vakkert til med utsikt over dalen og Rondane. Bergseng Seter er et tun av sju restaurerte tømmerhus i tradisjonell standard - de eldste fra 1793. Siden først på 1600-tallet har setra tilhørt gården Bergseng på Dovre.


I 1998 startet Liv og Hans Bergseng utleie av seterhusene for overnatting. I 2014 overtok sønnen Lars Bergseng driften av setra, og driver i tillegg melkeproduksjon med dyr fra Bergseng på Løken seter ved elva Grimse.Det var en gang

...for lenge siden


Grimsdalen har en interessant kvartærgeologi med mange landskapsformasjoner fra siste istid. Her er også flere spor etter gammel bosetting, med dyregraver og massefangstanlegg - samt funn og gravhauger fra vikingtiden. Det nedlagte gruveanlegget for svovelkis fra 1750 er også verdt et besøk.


Grimsdalen er først og fremst en tradisjonsrik seterdal, med drift både sommer og vinter helt tilbake til 1500-tallet. Setrene her hører til gårder på Dovre i Nord-Gudbrandsdalen.

Det er lagt stor vekt på å ta vare på det gamle særpreget ved seterhusene. Innvendig er det god balanse mellom det tradisjonelle og moderne fasiliteter; her kan du som gjest bo enkelt, fredelig og komfortabelt.

Velkommen til fjells